Doen wat goed voor je is; geen kwestie van tijd maar van prioriteit!

Zwangerschapsmassage

Zwanger zijn is een heel bijzondere ervaring. Het is een spannende periode, waarin er veel verandert, zowel fysiek als mentaal. De belasting op je onderrug en bekken zal, door het groeiende kindje in je buik, toenemen. Door je groeiende buik zal ook je zwaartepunt veranderen en kun je soms het gevoel hebben minder stabiel te zijn. Dit gevoel wordt versterkt doordat je spieren en gewrichten soepeler en losser worden, als voorbereiding op de bevalling. Dit alles kan ongemakken veroorzaken en ook zorgen voor de aanmaak van stresshormonen. Dat teveel stress niet goed voor ons en onze baby is, dat weten we allemaal. Om er voor te zorgen dat je toch ontspannen blijft, kan een zwangerschapsmassage uitkomst bieden.

Hoe Buddha & Butterfly te werk gaat

Voor deze massage wordt gebruik gemaakt van een normale massagebank, maar de houding waarin je gemasseerd wordt verschilt van een standaard massage. Je begint liggend op één zij, ondersteund door een speciaal kussen, waarbij de helft van je rug wordt gemasseerd. Hierna draai je je op je rug en zijn je voeten en benen, handen en armen en je hoofd aan de beurt. Tenslotte ga je op je andere zij liggen en wordt de andere helft van je rug gemasseerd. Met behulp van speciale olie worden al je spieren soepel gemasseerd. Daardoor verbetert je doorbloeding en komen er meer zuurstof en voedingsstoffen beschikbaar voor jou en je kindje. Je buik wordt niet vergeten tijdens de massage, die wordt behandeld door middel van voorzichtige aanraking. Mocht je dit liever niet willen dan hoef je dat alleen maar aan te geven. Het is jouw massage.

Op elk moment van je zwangerschap

Je hoeft echt niet te wachten tot je bekken-, rug- of andere klachten ervaart. Een zwangerschapsmassage kan vanaf het moment dat je 13 weken zwanger bent. Een zwangerschapsmassage zorgt ervoor dat je ademhaling rustiger wordt en je even helemaal tot rust komt. Van deze ontspanning profiteert bovendien ook je baby. Maak snel een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie.