Doen wat goed voor je is; geen kwestie van tijd maar van prioriteit!

Reiki cursussen

Reiki is een zachte manier van werken met energie. De behandelaar legt zijn handen op degene die hulp of ontspanning zoekt en fungeert als doorgeefluik van kosmische energie, waarbij deze uit de handen van de behandelaar stroomt en door de ontvanger wordt ervaren als warmte. De energie zal balans brengen in je energiepunten, die chakra’s worden genoemd. Het verschil met een massage is dat de ontvanger volledig gekleed op de behandelbank ligt en slechts zacht wordt aangeraakt.

De gave van het geven van genezende kracht via de handen is van oorsprong bij iedereen aanwezig. In de loop van de tijd is deze gave bij veel mensen verloren gegaan, geblokkeerd geraakt. In ons onderbewuste is de herinnering aan die gave blijven bestaan, als we ons pijn doen zijn we geneigd een hand op de zere plek te leggen. Bij de Reiki cursus worden die blokkades voorzichtig en geleidelijk opgeheven door het ontvangen van initiaties. Zo is het voor iedereen die dit graag wil, mogelijk om zelf te leren Reiki te geven aan zichzelf, aan andere mensen en aan dieren.

Reiki I & Reiki II

Bij Reiki I, ofwel eerste graad, leer je evenwicht en harmonie in iemands energiesysteem te brengen, waardoor er bij die persoon diepe ontspanning ontstaat en het zelfgenezingsproces wordt bevorderd. Daarnaast leer je de basistechnieken van mindfulness meditatie. Naast deze technieken is er ook aandacht voor persoonlijke en spirituele groei. Hierdoor zal de kracht en diepgang van je behandelingen toenemen.

Reiki II, ofwel tweede graad, is een verdieping. Ook leer je chakra behandelingen te geven, waarmee je de chakra’s bij iemand weer in balans kunt brengen. Je leert jouw kracht te verdubbelen, waardoor behandelingen korter duren. In sommige gevallen kun je mensen op afstand, of zelfs in het verleden, behandelen. Hoe dit precies werkt, leer je bij Reiki II.

Reiki bij Buddha & Butterfly

Ben je geïnteresseerd in Reiki en zou je in de toekomst zelf graag behandelingen gaan geven? Meld je dan aan voor een Reiki cursus bij Buddha & Butterfly. Neem gerust contact op voor meer informatie.