Doen wat goed voor je is; geen kwestie van tijd maar van prioriteit!

Oriëntaalse massages

Onder Oriëntaalse massages vallen alle massages die hun oorsprong vinden in het (verre) oosten. Deze massages zijn ‘van hoofd tot tenen’ massages en geven je een ontspannen gevoel. Gespannen spieren en gewrichten worden los gemasseerd op de manier die al eeuwen wordt toegepast in Azië. In het westen worden klachten veelal op fysiek niveau behandeld, bij Oriëntaalse massage wordt daarentegen gewerkt vanuit een holistische benadering. Holistisch wil zeggen ‘kijkend naar het geheel’. In dit geval betekend het, dat wordt gekeken naar de mens als geheel. Niet alleen de fysieke klacht wordt behandeld, ook verstoorde energiestromen in het lichaam worden weer in balans gebracht.

Oriëntaalse massages bij Buddha & Butterfly

Bij ons kun je terecht voor verschillende Oriëntaalse massages. De scrubmassage lijkt het meest op een Hamam behandeling. Je huid wordt met warme kompressen voorbereid op de tweede stap: het scrubben met een speciaal hiervoor ontwikkelde handschoen. Door het scrubben worden dode huidcellen verwijderd. Dit is een perfecte voorbereiding op de zomerperiode, wanneer je een lekker bruin kleurtje probeert te krijgen. In de winter is de huid meer opgesloten in kleding en wordt sneller droog. Ook dan is de scrubmassage heerlijk. Na het scrubben worden de losgekomen dode huidcellen verwijderd door weer warme kompressen te gebruiken. Hierna volgt een ontspannende massage met massageolie op basis van olijven.

De Thaise yogamassage, geeft je een kans om in je drukke leven een moment te creëren dat je terug brengt naar een staat van rust. Dit wordt ook wel tranquiliteit genoemd. De massage laat verschillende elementen, zoals acupressuur, yoga, massage en meditatie samenkomen. Je ligt hierbij geheel gekleed op een speciale matras op de grond, energielijnen worden gemasseerd, waarna yogastretches worden uitgevoerd.

Voor een geheel op jou en jouw klacht(en) afgestemde massage, bieden wij de Ayurvedische massage aan. De Ayurvedische massage komt uit India en is gebaseerd op een eeuwenoud geneeskundig gezondheidssysteem. Volledig afgestemd op jou zullen olie en massagetechnieken worden toegepast. Door het masseren van de marmapunten, ofwel drukpunten, wordt je lichaam aan het werk gezet om zich te ontdoen van afvalstoffen. De massage activeert en bevordert het zelfreinigend vermogen van je lichaam. Enkele klachten die effectief behandeld kunnen worden zijn: rug-, nek- en hoofdpijn en spijsverteringsproblemen. Ook helpt het tegen vermoeidheid en dalen je stressniveau en spierspanning.

Ontdek zelf de heilzame werking

Neem gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie of als je een behandeling wenst. Wij beantwoorden graag al je vragen.